2023. május 27., szombat

Programajánló és Beck Zoli üzenete - Ördögkatlan '23

 

"Kedves Barátaink!

A hírlevélíró nehéz helyzetben van: azt eldöntötte, hogy nem fog panaszkodni, és egy szót nem szól a nehéz helyzetről, mely nehéz helyzet már a csapból is folyik, minek untassa szegény olvasót. Ugyanakkor szerencsére napról napra kikerül egy-egy új katlanos program a facebookra, a honlapra, minden megy a maga útján, áradnak felétek a hírek.

De a számtalan program közül pont azokról esett eddig kevés szó, melyeket az idei Díszvendégek hoznak. Lássuk hát, mit nyújt például a Magyar Zene Háza! Két helyszínen találkozhatunk velük: vadiúj koncerthelyszín Beremenden a Magyar Zene Háza Színpad. A strand mögött találjátok a Lovaspályát, na ott lesznek a koncertek. (Lovakkal nem tudunk szolgálni – bár jól jöttek volna a lovasszínházas pályázatokon -, de legalább van ott egy kamu gémeskút…) Augusztus 2-án Besh o Drom, 3-án Dés László és barátai (Básti Juli, Für Anikó, Mácsai Pál, Nagy Ervin), 4-én a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, 5-én a Csík Zenekar lép itt fel, utóbbi vendége lesz Kiss Tibi. (És akkor még nem szóltunk az itt található Folkligetről és az egésznapos családi programokról.)

A másik helyszín tavaly Zene Háza Hangtemplom néven vonult be a katlantörténetbe. Ez valójában a nagyharsányi református templom, ahol koncertet tart például Barabás Lőrinc Quartetje, Zombola Péter és a Városminor Kórus, és lesznek improvizációs workshopok, templomkerti beszélgetések…

Díszvendég lesz Másik János is, aki augusztus 1-én a Narancsligetben a Heart Rock Companyval játszik, 3-án pedig a Vylyanon szólókoncertezik. A két koncert között pedig eleget tesz díszvendégi kötelességének: Alindával beszélget a Kovácsműhelyben.

Jurányi Ház (harmadik díszvendég) birtokba veszi a beremendi színháztermet: Dömölky Dániel portréi hitelesen felmutatják a független színházi központ alkotóit, miközben egyes portrék „élő változatai” a színházteremben játszanak majd: 2-án Vilmányi Benett stand-up előadása, 3-án Schwechtje Mihály rendezése, Az örökség, 5-én pedig a Cecile látható (utóbbi zavarbaejrő előadásban idézi meg a huszadik század első felének zavarbaejtő személyiségét, Tormay Cecile-t). Természetesen érkezik a Jurányiból gyerekelőadás, táncelőadás, Orlai Produkció…

És csak egy szó a helyzetről, ami… Mi most, május második felében, várakozunk. Ahogyan a kulturális intézmények, projektek, fesztiválok többsége ezen a vidéken. Várjuk a pályázati eredményeket. És reménykedünk.

De akárhogyan is lesz: találkozunk augusztusban!
Ölel benneteket a katlancsapat!
 
Megváltom a jegyem most!
👋 Légy fürge, mint a nyúl! 👋
Június 1-én megemelkednek az áraink, de addig még mindig csak 22.000 Ft a Katlanbérlet és 40.000 a Párosbérlet! Csapj le rájuk most!

Jegyvásárlás >>
 
📢 Beck Zoli a 30Y-ból videó üzenetet küldött neked! Kattints a képre, és hallgasd meg, hogy ő mennyire szeret az Ördögkatlanra járni, és mit tehetsz te azért, hogy az emlegetett hűsítő hosszúlépést idén is meg tudjátok inni. 🍷💕🍷

Támogatói opciók itt >> "

Nincsenek megjegyzések: