2023. február 13., hétfő

Friss hírek és egy kis emlékeztető 💌 - Ördögkatlan '23

 

"Kedves Barátaink!

Karácsony óta hallgatunk, ami nem jelenti azt, hogy nem dolgozunk. Mindenekelőtt azon, hogy összekaparjuk a támogatásokat. Ez az idén sem megy könnyen, tudjátok: háború, szankciók, szegény pedagógusok, szegény mindenki… A sor végén van az olyan „haszontalanság”, mint például egy augusztusi összművészeti fesztivál. Ez érthető. Meg nem.

De félre a dohogással. Jöjjenek a tények. Nem minden, de elsőre talán pont elég.

HOL leszünk: Nagyharsány, Beremend, Vylyan Terasz, Szoborpark, Mokos Színház.

És aki volt már közületek, tudhatja, ezen belül számos helyszín van a Narancsligettől a Both Udvarig, a Kovácsműhelytől a színháztermekig, a nagyharsányi sportpályától a beremendi nagyszínpadig.
Ez utóbbiról két szó: a strand mellett lesz, ez váltja ki a villánykövesdi színpadot – hiszen a fenti felsorolásból láthattátok, hogy az idén ott nem leszünk. Így alakult, az a mondás illik ide: „Ahová nem hívnak, oda ne menjél.”

De a beremendi ligetben lesz minden: Dés Laciék (Básti Juli, Mácsai Pál, Für Anikó, Nagy Ervin) koncertjétől a Csík Zenekarig, a Hagyományok Házától a gyerek-koncertekig… Hogy aztán éjszaka a strandon meghallgassátok Kolonits Klári, Dinyés Dani és énekes-zenészbarátainak szerenádjait – tökéletes akusztikában, hiszen a hangot prímán viszi a víz.

Díszvendégeink lesznek: A Magyar Zene Háza, a tízéves Jurányi Ház és Másik János.
János bizonyosan játszik néhány dalt védnökünktől, Cseh Tamástól, aki az idén lenne 80 éves. Rá sok érdekességgel emlékezünk. Augusztus 1-én a megnyitót követően „Füst a szemében” címmel Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba mesélik el életét és éneklik dalait. De azt reméljük, lesz Beck Zoli és Szűcs Krisztián, Víg Misi és a Balaton… Kiállításokra is készülünk, köztük egy „Magyar Indiánok” címűre. És lesz egy Iskola utcai albérlet 1970-ből, ahol… De ezt legközelebb meséljük el.

Szinte kész a nagyharsányi sportpálya programja, benne régi barátok a Kiscsillagtól a 30Y-ig, de jönnek fantasztikus ismeretlenek is, például a Kaophonic Tribu.

Tim Carroll és Alexis Milligan színházi workshopot tart, de ha sikerül, összekötjük az Ördögöt a Kolozsvárról érkező Drakulával – és miután tavaly elköszönt kedvencünk, a K2 Színház, most bemutatkozik az Apertura! És még sok-sok fiatal. Mert az Ördögkatlan öregszik, de a fiatalokra (is) koncentrál, mert bennük még bizonyosan bízhatunk!

Fentiek csak ízelítő morzsák a számtalan programból, hogy lássátok, készülünk és várunk benneteket. Ígérjük, mostantól gyakrabban jelentkezünk újabb és újabb programokkal (de február közepén elindulunk a facebookon-honlapon is, figyeljétek majd)!

Szeretettel köszönt benneteket
a mezítlábas katlancsapat"
Ne feledjétek, február 14. Valentin-nap. 💘 Mondd el páros Katlanbérletünkkel, hogy még a nyarat is együtt képzeled el 🥰 Páros bérletünk kedvezményes áron kapható.

Páros bérlet itt >>
Idén minden eddiginél nagyobb szükség van a támogatásotokra. Ha az előre megváltott bérletnél többet szeretnél tenni, tudsz bennünket támogatni is. Nézz körül a lehetőségek között!

Támogatói opciók itt >> 

Nincsenek megjegyzések: