2022. május 13., péntek

Ördögkatlan hírek


"Kedves Barátunk!

Ha új vagy közöttünk, szeretettel üdvözlünk, ha már régóta olvasol bennünket, hálásan köszönjük, hogy figyelsz ránk!

Itt a május, és ahogy szoktuk volt, ilyenkor már elkezdjük csepegtetni, sőt egy kis idő múlva zúdítani a programokat-helyszíneket-időpontokat. Tesszük majd ezt facebookon és honlapon – de mindenekelőtt, hiszen éppen ez hírlevelünk lényege: veletek közöljük, úgymond „titokban”. Azzal már előbújtunk, kik a Díszvendégek, de a konkrét programjaikról először itt írunk:

LÍRA KÖNYV: na, pont az általuk hozott írókat soroltuk legutóbb, lássuk most azt, kivel mikor találkozhattok a Vylyan Teraszon: Parti Nagy Lajossal és Erdős Virággal augusztus 3-án, Szabó T. Annával 4-én, Grecsó Krisztiánnal és Nyáry Krisztiánnal 5-én, Závada Pállal és Vámos Miklóssal 6-án. 

KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ: ő nem sokat fog pihenni! A Narancsligetben zenél 4-én és 5-én, de ott már 3-án is fellép a Baksa Soós Jánost megidéző esten (sőt, szervezi is azt), és természetesen színpadon lesz 6-án a Budapest Bár villánykövesdi koncertjén. Beszélget vele Alinda, és elvárjuk őt a beremendi Zöld Udvarba is.

MAGYAR NEMZETI MÚZEUM: vendégeskedésük apropóját a Nagyharsányban, illetve Beremenden talált késő római kori leletek adják – lesznek is múzeumi séták az ásatásokhoz Mráv Zsolt és Vida István vezetésével, akik a fémkereső működését is megmutatják, illetve ők és társaik előadásokat-beszélgetéseket vezetnek a Vylyan kiállítóterében, ahol a Seuso kincseket bemutató fotókiállítással találkozhatunk. És minden nap (vagyis este) fénypontja lehet a fényfestés a Szoborparkban – a sziklákra vetített Seuso kincs reinterpretációját még Horvátországból is látni lehet majd! 

BUDAPEST BÁBSZÍNHÁZ: csecsemőtől aggastyánig mindenkinek játszanak. Szerdán (augusztus 3.) lesz a Szegény Dzsoni és Árnika a Narancsligetben, illetve a Semmi a Mokos Színházteremben, csütörtökön a Dekameron a Vylyan Teraszon, pénteken A Szerb Antal-kód avagy a Pendragon legenda Nagyharsányban, végül szombaton az Anima a beremendi Kovácsműhelyben. Csak győzzük sorszámmal – meg szerencsével!

FORTEPAN: ez a kiállítás itt és most születik! A Fortepan mintegy   135 ezer fényképet számláló gyűjteménye eredendően családi gyűjteményekből származik. Azt reméljük-várjuk, hogy saját családi gyűjteményetekből ti is hoztok fotókat, amiket a Fortepan létrehozója, Tamási Miklós azonnal beszkennel (és már kapod is vissza), hogy aztán a Narancsliget spontán kiállításán viszontlásd saját vagy szüleid-nagyszüleid hatvanas-hetvenes éveit. Mert a témát Bereményi Géza és Cseh Tamás sorai jelölik ki: „A hatvanas években nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma…”

Most ennyit „titkosan”, hamarosan újra jelentkezünk,
a katlancsapat"
Váltsd meg a bérletedet!

 

Nincsenek megjegyzések: