2021. december 17., péntek

A FÜGE ünnepi ajánlata

Ajándékozz karácsonyra színházi élményt!

Lepd meg szeretteidet Színház a város ajándékkártyával!

Színház a város Ajándékkártya 5.000 Ft és 10. 000 Ft-os címletekben kapható, online és személyesen is levásárolható. 
A kártya 2 szabadon kiválasztott ajándék hangjátékot is tartalmaz.
 
Egy újfajta színházi élmény!
Olyan írok közreműködésével, mint Horváth Kristóf, Kelemen Kristóf, Kovács Dániel Ambrus, Kovács D. Dániel, Pass Andrea, Péterfy - Novák Éva és Péterfy Gergely, Schwechtje Mihály, Szabó Borbála, Tasnádi István és Vinnai András

Vásárlási lehetőség ITT...
A programról bővebben ITT olvasható...

Jurányi Jótékonysági Aukció

 
TENKI RÉKA és KERESZTES TAMÁS által dedikált Jurányi molinó hátitáska felajánlásával folytatódik a JURÁNYI JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ.
Havi rendszerességgel meglepünk Benneteket 1-1 előadáshoz, a Jurányi életéhez köthető tárgy megvásárlásának lehetőségével. Amellett, hogy a Jurányi munkáját támogatod, hozzájuthatsz különleges, magas eszmei értéket képviselő tárgyakhoz.

Induló összeg: 25.000 Ft

LICITÁLÁS
---------------------------------------
 Licit időtartama: 2021. december 20. 19.00
➡ Licitálni az ajánlott összeggel a tárgyakat bemutató kép alatt lehetséges.
❎ Az esemény lezárultával a nyertessel felvesszük a kapcsolatot.
Bővebb infókért írj a juranyititkarsag@gmail.com e-mail címre.
---------------------------------------
Adományozás lehetősége:
Független Egymással Khe.
Bankszámlaszám:
11701004-20219255-00000000
tárgy: Jurányi Aukció

Januárban két bemutóval várunk!


A Jurányiba érkezik a Csokonai Színház és a Füge Produkció közös előadása / Pass Andrea: FINÁLÉ

Budapesti bemutató: 2022 január 11.,12., Jurányi Ház
 
A novemberi ősbemutató sajnos betegség miatt elmaradt, de januártól az előadás 3-4 havonta látható a Jurányi színpadán.

FINÁLÉ, Tudatipari végjáték, Hommage à Mark Fisher

szereplők: RÁCKEVEI ANNA, GELÁNYI IMRE, HERCZEG TAMÁS, MERCS JÁNOS, RÉTI ADRIENN, TOLNAI HELLA, WESSELY ZSÓFIA, VILMÁNYI BENETT, KISKOS BÍBORKA, NAGY ANNA, NYÁRI ÁDÁM, NYÁRI LÁSZLÓ, PAPP MÁTYÁS, ROMVÁRI BOLDIZSÁR, TERECSKEI ALIZ, TOLNAY BORI, TÓTH KLARISSZA
dramaturg: GARAI JUDIT
díszlet- és jelmeztervező: TIHANYI ILDIKÓ
videó: BARTHA MÁTÉ
zene: BARTHA MÁRK
író, rendező: PASS ANDREA

Bővebben az előadásról ITT olvasható...

Jurányi Latte interjú Pass Andreával ITT olvasható...


Demerung (Csehov Meggyeskertje) / Narratíva bemutató

2022. január 8., 9., Jurányi Ház

A január 8-án debütáló előadás Csehov szürreáliába hajló művét ütközteti jelenünkkel. A demerung egy filmes szakkifejezés, amely azt a néhány percet jelöli napfelkeltekor vagy napnyugtakor, amikor a fényviszonyok gyorsan és drámaian megváltoznak. Ilyenkor lehetséges éjszakai felvételeket rögzíteni, miközben van még némi fény. A történetben különös jelentősége van e napszaknak: a tudatalatti, és a természetfölötti itt ér össze. A képzelet és valóság határai elmosódnak, mindezt pedig a sötét, vagy a vakító világosság követi.

szereplők: Kurta Niké, Ladányi Júlia, Pető Kata, Terhes Sándor, Kárpáti Pál, Egger Géza, Domokos Zsolt, Barna Lilla, Viktor Balázs, Hajduk Károly
rendezők: Hegymegi Máté és Kovács D. Dániel

Az előadásról bővebben ITT olvasható...

 

,,A járvány eddigi legjobb mellékhatása: színházat csináltak az egész városból" Kovács Bálint, HVG

Elszaporodtak az olyan emberek a Városmajorban, akik bokrok leveleinek fogdosásában lelik örömüket.

Ami még aggasztóbb, hogy eközben csukva tartják a szemüket, nem mozdulnak, és átszellemült arccal hallgatnak valamit a fülhallgatójukból. Az okokat csak kevesen ismerik, azok viszont meglepő módon támogatják a jelenséget.

Aki ugyanis ilyesmire vetemedik, az szinte biztosan a Színház a város című, egészen újszerű – mondjuk úgy, hogy – színházi eseményen vesz részt (simán csak bokorkedvelő kivételek persze elképzelhetők). Ennek egyik „előadása” játszódik a Városmajorban, Tasnádi István írta és rendezte, főszereplői – legalábbis élőben – mindazok, akik épp a parkban tartózkodnak. Mert hát színház az egész világ, és színész benne minden férfi és satöbbi, ahogy az a világ valahányadik legismertebb idézete is leszögezte már.

A Jurányi ötletében az a nagyszerű, hogy bár a járvány – de elsősorban azért mégiscsak a kreativitás – szülte, járványmentes időben is tökéletesen élvezetes kezdeményezés, mivel abszolút újszerű a hazai előadó-művészetben, így pedig nem jobb híján, a normális lehetőségek helyetti pótléknak hat, hanem olyasminek, aminek járvány nélkül is eszébe kellett volna már jutnia valakinek...
A teljes beszámoló ITT olvasható...

Péterfy - Novák Évát kérdeztük az ünnepi szokásairól / Karácsonyi Különkiadás

A Jurányi Latte karácsonyi különkiadásában Péterfy-Novák Éva, a Jurányiban látható Egyasszony és Apád előtt ne vetkőzz című előadások szerzője és a Jurányi decemberi műsorának arca válaszolt a kérdéseinkre.

Mi szerepel nálatok az ünnepi menüsorban?
Nagyon sok minden. Ünnepek alkalmával igyekszem figyelni arra, hogy mindenkinek a kedvében járjak. A húsleves az alap, de szoktam ököruszály levest is főzni, meg kelbimbólevest, néha sajtlevest. Mert persze mindenki mást szeret, mindenkinek más a kedvence. Halászlevet például ritkán készítek, és nem azért, mert nagyon macerás (amúgy ez is egy fontos szempont, csak letagadom), hanem mert nem mindenki szereti. Főételként pedig kacsa vagy libacomb édesburgonyával és párolt káposztával, vörösboros marhapofa, sült pisztráng és természetesen csirkemell azoknak, akik semmi mást nem szeretnek. (Ilyen csak kettő van a húszból, de nem szeretnék személyeskedni. #irónia) Aki pedig vegetáriánus, annak gomba és sült zöldségek. Plusz az eredeti, tesóm - féle majonézes krumplisaláta, amit hat-nyolc kiló krumpliból készítünk. De ki számolja, hogy hányfélét kell főznie, hogy mindenki kedvére tegyen. (Mondjuk én, de mindegy)
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy évek óta együtt főzünk a gyerekekkel és a tesómmal...

Érdemes a teljes interjút elolvasni, Évától még egy sütemény receptet is kaptunk, megtudtuk, mely szervezet támogatását ajánlja nekünk, hol töltik az ünnepeket, a szilvesztert, és még a karácsonyi hagyományaikról is mesélt nekünk.

A teljes interjú  ITT olvasható...



JANUÁRI PROGRAM:
 JEGYVÁSÁRLÁS

JÁTÉK!

A hírlevél olvasói között a Színház a város hangjátékaira sorsolunk ki két újabb belépési kódot, így a szerencsés nyerteseknek 3 hónapon keresztül lehetősége nyílik a városi történetek meghallgatására.

A játék feladványa: Sorolj fel 3 Színház a város szerzőt...

A megfejtéseket az alábbi e-mail címre várjuk: juranyijatek@gmail.com 
A sorsolás napja: 2022. december 30.

Sok sikert kívánunk a játékhoz! 

Nincsenek megjegyzések: