2013. március 20., szerda

VII. Nemzetközi Jazz Hétvége

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed – E78Kodály Központ, március 22 - 23.


Mimi Blais (CAN) – VII. Nemzetközi Jazz Hétvége
Zsolnay Kulturális negyed - E78, 2013. március 22. 19.00
A kiemelkedő tehetségű kanadai zongorista, énekesnő, mesélő, komédiás, humorista, a „ragtime királynője” szimpatikus és spontán. Mimi Blais egy a ragtime-tól a komolyzenéig tartó világba kalauzol el minket, ahol az időnként impresszionista, lágy vagy éppen ritmusos és nagyon vidám szerzeményei a főszereplők.

Septeto Internacional (CH, CUB, I, FR, H) - VII. Nemzetközi Jazz Hétvége
Zsolnay Kulturális negyed - E78, 2013. március 22. 21.00
A Septeto Internacional európai és kubai zenészek különleges kombója. A zenekar repertoárja teljes egészében saját afro-kubai és latin-jazz stílusú kompozíciókból áll. A komplett fúvós és markáns, robbanásveszélyes ritmus szekció erőteljes előadása éppen úgy elvarázsolja a zenehallgatókat, mint a latin táncok szerelmeseit.

Early Music Special  (HU) - VII. Nemzetközi Jazz Hétvége
Kodály Központ, 2013. március 23. 19.00
A Balázs Elemér Group feat. Szőke Nikoletta, a Voces 4 énekegyüttes és Andrejszki Judit reneszánsz koncertje. A Balázs Elemér Group Early Music című lemezén egyedülálló vállalkozásba fogott, régmúlt korok zenéjét a jazz értelmezési tartományába helyezték. Ezen az egyedi stiláris ösvényen halad tovább a reneszánsz és barokk szerzők, többek közt Pergolesi, Händel, Machaut és Guerrero műveit feldolgozó Early Music-projekt. A koncerten közreműködő Andrejszki Judit a magyar régizenei élet emblematikus alakja. A barokk éneklés technikáját Lengyelországban, M. Bornus-Szczycinski kontratenor tanítványaként sajátította el. 2009-ben a régizene felől közelített a népzene felé: műhelymunkába kezdett Sebestyén Mártával, akivel azóta is rendszeresen koncertezik.

Antonio Sanchez and Migration - VII. Nemzetközi Jazz Hétvége
Kodály Központ, 2013. március 23. 20.45  
Antonio Sanchez a tengeren túli fiatal jazz generáció egyik kiemelkedő alakja. Állandó tagja a Pat Metheny Groupnak és a Pat Metheny Triónak Christian McBride-dal. A három Grammy-díjjal jutalmazott Antonio Sanchezt a kritikusok és zenészek egyaránt mint generációjának egyik legjelentősebb dobosát emlegetik.




Nincsenek megjegyzések: