2024. április 11., csütörtök

Semmi se ment meg minket egymástól – új dallal és klippel jelentkezik az Esti Kornél

Második kislemezét mutatta be most készülő hetedik albumáról az Esti Kornél. A Semmi se ment meg minket egymástól című dalhoz, Farkas Marcell készített klipet olyan szereplőkkel, mint Walters Lili (Drakulics elvtárs, Űrpiknik) vagy a berlini filmfesztiválon a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve díjazott Kizlinger Lilla (Valami madarak, Rengeteg – Mindenhol látlak). 

A zenekar legutóbbi, 2022 tavaszán megjelent Nyitva hagytam című lemeze után már tavaly kihozta a készülő új albumának felvezető kislemezét Nem viszlek tovább címmel, ezt követi most a Semmi se ment meg minket egymástól, amiről a zenekar énekes-gitárosa, Lázár Domokos mesélt: 

"Mostanában egyre többször helyezzük magunkat abba a - leghangsúlyosabban a zenekar kezdeti időszakára jellemző - kreatív helyzetbe, amelyben a dal kezdeti magvát, az első témákat is közösen, a próbateremben alkotjuk meg. A Semmi se ment meg minket egymástól zenei alapja ilyen módon állt nagyon gyorsan össze, a dalra jellemző radikális hangulati váltásokat ugyanakkor az első próbatermi demó után dolgoztuk ki utólag. A dalszöveg a kölcsönös függés és egymásrautaltság ambivalens rétegeit igyekszik megmutatni, a videoklipet Marci ennek mentén álmodta meg a saját interpretációján keresztül."

Farkas Marcell rendező és Csillag Marcell operatőr ötletéből készült klip a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrászati Tanszékén készültek. 

A dal már elérhető a streaming-platformokon is: https://bfan.link/semmi-se-ment-meg-minket-egymastol

Az új dalt elsőként az Esti Kornél történetének eddigi legnagyobb koncertjén hallhatja a közönség. A május 9-i Itt maradtam a Budapest Parkban című koncerten a zenekar a műsor egyharmadában kamarazenekarral kiegészítve játssza el leghíresebb dalait, illevte különleges színpadi látvánnyal is készülnek az estére. A koncert előtt az Esti Kornél tagok egyéb zenekarait tömörítő Nappali Kornél All Stars, azaz a Lázár tesók, Bodor Áron: A csendesebb részem és a Rühös Foxi lép fel, a 100 perces Esti Kornél élmény után pedig a zenekar tagjai váltják majd egymást DJ-pult mögött.
 

KONCERT: 05.09. Esti Kornél // Budapest Park

Esemény: https://www.facebook.com/events/290405650321451 
Jegyek: 
https://jegy.budapestpark.hu/esti-kornel_0509_e

 

Nincsenek megjegyzések: