2020. augusztus 4., kedd

B oldal - Doboviczki Attila T. és Hizsnyik Dénes kiállítása

  • 2020. augusztus 14., péntek, 18:00–20:00

  • A két alkotó idén tölti be az ötvenedik életévét, és ez az alkalom időszerűvé teszi a visszapillantást az elmúlt közel három évtized áttekintésére.

    Jegyek:
    teljes árú - 500 Ft

    köszöntőt mond: P. Horváth Tamás, író
    megnyitja: Gyenes Zsolt, DLA
    kurátori bevezető: Varga Rita

    megnyitó performansz: Peták Péter
    kapualj-dj: Sarnabör / Simara László
    esti vetítés: Labor Lumen Squad / Szuhay Márton


    Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes egyidőben, a kilencvenes évek elején kezdték meg tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményében. Míg Doboviczki bölcsészként végzett, Hizsnyik a Művészeti Karon folytatta tanulmányait.

    Pályájuk, barátságuk töretlen maradt az idők során: számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak.

    A két alkotó idén tölti be az ötvenedik életévét, s ez az alkalom időszerűvé teszi a visszapillantást az elmúlt közel három évtized áttekintésére.


    A tervezett kiállítás elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó s egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti “korszakok” aktivitásait: performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

    A kiállítás ideje alatt több kísérőprogramot is szervezünk, melyekre minden alkalommal más-más technikai-tartalmi kompozíciókkal, látvánnyal készülünk.


    Támogatók:
    Spar Magyarország Kft.
    MMA - Magyar Művészeti Akadémia
    Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

    Esemény: https://www.facebook.com/events/693603694829301

Nincsenek megjegyzések: