2018. július 30., hétfő

A Kígyóasszony - ősbemutató a Szentendrei Teátrumon

Különleges zenei és látványvilágú ősbemutatóra készülnek Szentendrén. Augusztus 3-án láthatják a nézők a tragikomikus zenés mesét, mely Carlo Gozzi elbűvölő története alapján született. Minden korosztály számára ajánlják a darabot az alkotók. 

Tavaly indította el FRISS elnevezésű programját a Szentendrei Teátrum. Az előadássorozat alkalmával a színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be színész- és rendezővizsgáikat, valamint újító szellemű, friss formációk hozzák létre előadásaikat. Az idei nyár során is több ilyen produkció várja a fesztivál közönségét.

Augusztus 3-án például A Kígyóasszony című tragikomikus zenés mese, melyet a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen mutat be a fesztivál. Sőt, a MOME és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói is részt vettek az alkotófolyamatban, hiszen többek közt divattervező hallgatók álmodták meg a jelmezeket. Varga Bence rendezésében ősbemutatót láthat a szentendrei közönség. A musical elemekkel is tűzdelt, különleges zenét Kovács Adrián írta, a főbb szerepeket Borsi-Balogh Máté, Kurely László és Józsa Bettina alakítják. Az előadás során élőzenekar teszi még hangulatosabbá a látványos produkciót.


Carlo Gozzi elbűvölő, fordulatos meséje egy halandó herceg és egy halhatatlan tündér szerelmének története. Szerelmüket próbatételek és kalandok nehezítik, melyek igencsak hasonlítanak a mindennapi emberek nehézsé­geire. A játékos történetet bátran ajánlják az alkotók gyermekeknek és felnőtteknek is. 



Nincsenek megjegyzések: