2016. május 27., péntek

A Zsolnay Negyedben tartott összművészeti POSZT Fesztivál a színház és a zene ünnepe lesz

A Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjai idén a Zsolnay Negyedben, illetve a Kodály Központban kerülnek megrendezésre. A Negyedben a napi 24 órában zajló POSZT Fesztivál több mint száz színházi, könnyűzenei, művészeti programnak ad otthont június 9. és 18. között. 

Pécs kulturális életének egyik legizgalmasabb eseménye, a Pécsi Országos Színházi Találkozó 2016-ra hatalmas rendezvénnyé nőtte ki magát. A színházi szakma szinte összes szereplőjét felvonultató fesztivál minden színházszeretőnek kínál friss, érdekes, elgondolkodtató előadásokat június 9. és 18. között.

A Zsolnay Negyed az itt megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál alatt is nyitva áll minden látogató előtt, változatlanul látogathatók a kiállítások és állandó látnivalók 10-18 óra között. Sőt, aki 9 napos POSZT bérletet vásárol, az belépésre jogosul a Negyed összes kiállítására is. 

A Zsolnay Negyed szabadtéri területei szabadon látogathatók, kivéve a Pirogránit udvart, ahol a Fesztiválszínpad kerül felállításra. Ingyenesen látogathatóak a Ginkgo téren felállított POSZT Fesztivál Sétányon tartott rendezvények: képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi és gyermekprogramok, ifjúsági, utcaszínházi és cirkuszi előadások, koncertek, az éppen zajló labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítése, kézműves sörök, a versenyelőadásokhoz tartozó, illetve egyéb szakmai beszélgetések, workshopok. Továbbá a POSZTOLJ! felhívás nyertesei is itt mutatják meg magukat a nagyérdeműnek.

A Zsolnay Negyed lenyűgöző atmoszférájú helyszínein egy helyen szemezgethetünk színházi előadásokból, közönségtalálkozókból és színvonalas koncertek kavalkádjából.

Az országos viszonylatban a legkedvezőbb árú összművészeti fesztiválra jegyet, illetve bérletet megváltók a Zsolnay Negyed játszóhelyein megnézhetik a Beugró társulat spontán improvizációra épülő játékát, a Jurányi Ház szókimondónak ígérkező előadását az öregedésről, a Budapesti Operettszínház Virágot Algernonnak feldolgozását, a FÜGE és az Orlai Produkció közös előadását, a megrázó erejű Egyasszony című darabot Tenki Réka főszereplésével vagy a Katona József színház mára kultikussá vált előadását, a Portugált, valamint a mindig magas színvonalú előadásokat prezentáló Janus Egyetemi Színház Hamlet előadását. A látogatók Térey János, Závada Pál, Darvasi László felolvasószínházi előadásai közül szemezgethetnek. A jobbnál jobb darabokat még felsorolni is nehéz, a változatos programok, előadások folyamatosan követik egymást a fesztiváli forgatagban.


A koncertprogram is nagyon sokrétű, Hobo, Magna Cum Laude, az újra összeálló Kaukázus, a Magashegyi Underground, a szenvedélyes, spanyolos dallamokat és kőkemény hazai rockot is megszólaltató Duende Akusztik előadásait is élvezhetik a fesztivál alatt. Sőt, a POSZT-ra külföldről Spanyolország legenergikusabb együttese, a Che Sudaka, valamint a DelaDap! is ellátogat.
A POSZT igazi színházi ünnep, amit mindenkinek érdemes beilleszteni a nyári menetrendbe, aki színvonalas kulturális feltöltődésre vágyik!
A közlekedés sem okozhat gondot: a fesztiválbusz a Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT egész ideje alatt ingyenesen közlekedik!

Közreműködött (a megszólalás sorrendjében): Kocsis Pál, Anger Zsolt, Kovács Zsolt, Koltai Tamás, Forgách András, Bubik István, Melkvi Bea, Szolnoki Apollónia, Eszenyi Enikő, Kiss Mari, Alföldi Róbert, Darvas Iván, Szikora János, Jordán Tamás, Pintér Béla, Kováts Adél, Tordy Géza, Horváth Lili, Nagy Zsolt, Láng Annamária, Lengyel Tamás, Mertz Tibor, Orsós Jakab lászló és még sokan mások. Videó: Sólyom András

Nincsenek megjegyzések: