2015. szeptember 28., hétfő

A NEKEM NEM MINDEGY harmadik fordulója - FELHÍVÁS

Örömmel tudatjuk önnel, hogy a Világháló Irodalom Alapítvány év elején elindult  Nekem nem mindegy című országos kampánya és irodalmi versenye (mely a Litera irodalmi portál szakmai közreműködésével zajlik), két sikeres forduló után elérkezett harmadik témájához, a KIREKESZTÉS/RASSZIZMUS témához.

MIT JELENT A NEKEM NEM MINDEGY? Mi is ez a vállalkozás?
A Norvég Civil Támogatási Alap jóvoltából megvalósuló Nekem nem mindegy (NNM) programsorozat fő célkitűzése a társadalmi együttéléshez szükséges, alapvető demokratikus értékek megerősítése és megszilárdítása a középiskolás, 14-20 éves korosztályban. (A Litera cikkében további részleteket olvashat.)

TÉMÁK ÉS MENTOROK
A pályázók szólásszabadság, erőszak, kirekesztés/rasszizmus és elvándorlás témában nevezhetnek alkotásaikkal. A bírálók (és egyben mentorok):Grecsó Krisztián, Keresztesi József és Rácz Zsuzsa írók, az országos slam-mentor: Horváth Kristóf – Színész Bob. 

RÉGIÓK, KÖVETELMÉNYEK
A kampány három magyarországi régióra koncentrál, de mindenki számára nyitott. A dél-alföldi, észak-magyarországi és dél-dunántúli térség diákcsoportjai, valamint bármely, a középiskolás korosztályhoz tartozó csapat és egyén nevezhet, írhat és feltölthet verset, novellát, miniesszét, megmérettetheti magát a slam műfajában. 

EDDIGI SIKEREINK
Eddigi sikereink közt könyvelhetjük el, hogy a három régióban és azokon kívül is rengeteg kiváló, problémaérzékeny, feltáró alkotásból kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbakat mindkét előző fordulóban, a régiós központokban, Szegeden, Miskolcon, Pécsett, s más, környező településeken diákcsoportok működnek, s dolgoznak együtt, szakmai vezetők irányításával, valamint a fiatalok mára eljutottak odáig, hogy ők maguk is szervezik alkotócsoportjaikat. Elindult a rendhagyó NNM-órák sorozata, a legaktívabbak a slamközösségek, akik a nyitó és témazáró rendezvényeken túl számos helyi selejtezőt tartanak. Nyáron egy kivételesen sikeres irodalmi alkotótáborban is részt vehettek az NNM-csapat tagjai, ahol próza, líra, dráma és slam műfajokban próbálhatták ki tehetségüket Egressy Zoltán, Simon Márton, Nagy Gabriella, Horváth Kristóf / Színész Bob és a mentorok (Grecsó Krisztián, Rácz Zsuzsa és Keresztesi József) értő irányítása alatt, miközben három témában (szólásszabadság, erőszak, kirekesztés/rasszizmus) előadásokat hallgattak, filmeket néztek, esténként pedig bemutathatták aznap született alkotásaikat is. 

Műveik olvashatóak az NNM-oldalon, az NNM-blogon, a legjobbak alkotásait pedig a Litera is publikálta. A Facebook-oldalnak közel 850 rajongója lett mára, s az egyik legfőbb siker, hogy a több alkotás közül, melyek a Ki mit tube-on versenyeztek, az NNM egyik felfedezettje, Bánki Beni első helyezést ért el. A napokban szintén több mű száll harcba a IV. Slam Poetry Országos Bajnokságon a győzelemért. 

HARMADIK TÉMÁNK: KIREKESZTÉS/RASSZIZMUS!
HATÁRIDŐ: A pályaműveket 2015. október 25-ig várjuk!

Kérjük, olvassa el a Litera legújabb cikkét, és ha vállalkozásunk elnyerte tetszését, tájékoztassa róla olvasóit, nézőit-hallgatóit! Örülnénk, ha a december végéig tartó fordulót, majd a 2016 tavaszáig zajló teljes kampányt és versenyt figyelemmel kísérné, nyomon követné a négy fő témában született alkotások sorsát, bekapcsolódna a beszélgetésbe!

INTERJÚK
Amennyiben interjút készítene a mentorokkal, Grecsó Krisztiánnal, Rácz Zsuzsával, Keresztesi Józseffel vagy Horváth Kristóf Színész Bobbal, a szakmai vezetőkel és koordinátorokkal, azaz Törkenczy Tiborral, Kelecsényi Verával, Galambos Attilával és Nagy Gabriellával, avagy magukkal a fiatalokkal, állunk rendelkezésére! Kérjük, keressen minket ezen a mailen, az NNM központi emailcímén (info@nnm.hu), illetve Kelecsényi Vera emailcímén: kelecsenyivera@nnm.hu. Köszönjük!

LINKEK
Nekem nem mindegy oldala: http://www.nekemnemmindegy.hu/
Nekem nem mindegy Facebook-oldala: 
Nekem nem mindegy blog: http://nekemnem.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések: