2014. november 16., vasárnap

Vasárnapi klippremier

fotó: Tompa Tamás
"Vasárnapra egy szívvel teli örömzene, egy régi álom megvalósulása. Kirschner Péter (Európa Kiadó, Takáts Eszter Beat Band) már nagyon régóta szerette volna feldolgozni a Beatles-féle I Want You-t, és most megvalósult vágya, mégpedig a Takáts Eszter Beat Band és vendégek segítségével. Eszter és a szintén hatalmas Beatles-fan, Szekeres András (Junkies) énekelnek, a Kispál és a Borz billentyűse, Dióssy D. Ákospedig az orgonaszólamot nyomja teljes erővel ebben a lelkesen elszálló tisztelgésben.
A Beatles utolsó(ként rögzített) stúdiólemezén, az 1969-ben megjelent Abbey Roadon szerepel John Lennonklasszikusa, amiben Yoko Ono iránt érzett szerelmét énekli ki. A slágeres A-oldalt záró felvétel érdekessége, hogy a dal felvételére szolgáló második stúdiósession - konkrétan 1969. augusztus 20. - volt az utolsó nap, amikor mind a négy Beatles-tag egyszerre tartózkodott egy stúdióban.
Kirschner Péter a Takáts Eszter Beat Banddel vette fel a dalt, és vendégeket is hívott, de erről meséljen ő maga:
"Kamaszkorom ős eredeti zenei élménye a Beatles és szerintem a legfontosabb albumuk az Abbey Road, amin az I Want You mellett egy rakás elképesztő dal van, de az I Want You ezek közül is kiemelkedik, egyszerre blues és klasszikus, szépséges és szexi. A sokszor visszatérő bontogatós gitár szólam pedig olyan volt mindig nekem, mint egy mantra, amit akármeddig ismételhetek, mindig friss marad és mindig friss energiák buzognak fel belőle. Szóval ezt a dalt nagyon régóta szerettem volna feldolgozni és a Takáts Eszter Beat Band próbákon bele is néztünk párszor. Itt jött képbe Szekeres Andris, aki épp akkora bitliszfanatikus, mint én - ha nem nagyobb -, és azt gondoltam ez a dal baromi jól fog neki és Esztenek állni. Amikor felkértem, két másodperc alatt mondott igent, csakúgy, mint Dióssy Ákos. Nekifutottunk és villámgyorsan elkészült a felvétel és most nagyon szeretjük."
A stúdiófelvételhez egy stúdióklip is került, Tompa Tamás forgatta és Hosszú Attila vágta, rendezte össze az anyagot.
és akkor az szívből jövő I Want You: "

Nincsenek megjegyzések: