2014. június 22., vasárnap

Tündérváros - könyvbemutató

A Könyvhétre jelent meg P. Horváth Tamás első regénye, a Tündérváros. A könyv bemutatójára szóban is és írásban is invitált a szerző, ezért ott volt a helyünk nem csak az ismeretség és a téma okán.
Szép volt a terv: a Pintér Kert természetvédett fái és bokrai, virágai között a tó partján beszélgetéssel, felolvasással, jazz-el, borral mutatni be a regényt, de az időjárás keresztbe tett, egy kis szobába szorultunk, már aki befért a sok érdeklődő közül.
P. Horváth Tamás ("Petőfi") bölcsész, szerkesztő, "kocsmáros", szakács, a "Zsolnay Miklós titkos élete" alcímet adta műfajilag nehezen
besorolható regényének. Talán az erősen történelmi alapokon nyugvó fikciós kalandregény 18 éven felülieknek lehetne a meghatározás, de az alapos kutatómunka és az erős irodalmi értékek túlmutatnak ezen.
A cselekmény a Zsolnay gyár kezdeti időszaka körül bonyolódik több országon keresztül, a levéltárban fellelt írásos dokumentumok alapján a lehetséges szituációkat megteremtve. (Pécs városának kedvelúi boldogan fedezhetik fel az ismerős helyek századeleji hangulatát...)
A kiadás a Pécsi Önkormányzat és a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával valósult meg. A Duna-Dráva jelen volt, mint a könyvbemutató helyszínének biztosítója, de az önkormányzattól sajnos nem láttunk senkit, amit "enyhén" furcsállottunk.
A bemutató dedikálással, kötetlen borozással, beszélgetéssel fejeződött be.
Az időtöltés nem volt hiábavaló, felkeltette érdeklődésünket és bár a helyszínen nem vettük meg a könyvet, de hamarosan beszerezzük és élvezettel fogjuk olvasni.


Nincsenek megjegyzések: