2012. április 12., csütörtök

„Ütős“ buli - Kolin (2012.04.07.)

Most nem a zenéről, hanem a történtekről lesz szó. Én szomorúnak találom az esetet, hogy egy színpadon ilyen megtörténhet.
A dán LSD on CIA után lépett színpadra a Kolin. Megjelenésük a szokásosan polgárpukkasztóan - első élvezőknek néha sokkoló :) - „buzis“ volt. Márkó ruházatában és mozdulataiban a hajdani Freddie Mercury-t - ha valakinek nem ugrana be, a Queen AIDS-ben elhunyt énekesét - idézte. (Hangban sajnos nem.) Az énekhangosítás az elején szinte semmi volt, de később sem érte el az előttük fellépők színvonalát. (Igaz, más zenéhez és hangi adottságokhoz kellett igazodni, de el kellett telnie kis időnek, míg a fül alkalmazkodott...) A műsor a szokásos mederben folyt, a táncolható zenét provokatív akciók és szövegek kísérték. Hangos tetszésnyilvánítás - sokk lány szereti a zenekart - és félmeztelenre vetkőzött fiúk egy csoportjának vidám tánca volt a reakció. (Fordítva jobban élveztem volna...:)...) A koncert egy pontján Márkó feltette a mindig elhangzó kérdést: - Ki akar velem csókolózni? A sok vidám jelentkező közül már akkor kiválasztott egyet, akit a dal közben a színpadra húzott, a koreográfia szerint ölbe vett és megcsókolt. Amikor majd figyelmesen megnézitek a képeket, ekkor láthattok egy benyúló kart. A kart az egyik félmeztelen fiú követte és egy nagyot sózott Márkó szájára. A pillanatnyi döbbenet után többen lerángatták a fiút a színpadról és kivezették. A lány ekkor folytatni akarta a csókot, de Márkó visszautasította - erről van egy kicsit életlen fotó - és folytatta a dalt vérző szájjal, néha vért köpve, majd a végén közölte - a koncertet félbeszakítva -, hogy ez volt a Kolin és lerohant a színpadról.
A kivezetett fiúval kint volt egy kis szóváltás, melynek a végén beüzente bocsánatkérését. Márkó száját a szájsebészeten több öltéssel varták össze. A koncert szervezői - bár vétlenek -, nyilvánosan kértek elnézést a történtekért.
Hát így ért véget ez az „ütős“ buli.


Kolin (2012.04.07.) from simarafoto on Vimeo.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nemértem miértkell mindent kiforgatni! A lány a végén csak a vért akarta letörölni a szájáról, nem akarta folytatni...

xénia írta...

na, hát nem úgy nézett ki a dolog, mintha letörölni akarta volna azt a vért....:)

Névtelen írta...

de szánalmas ez az ember...

Gandalf írta...

igen, szánalmas, aki a színpadon verekszik,,,